Αναστέλλονται για ένα μήνα οι μειώσεις στις συντάξεις χηρείας – Πότε θα επιστραφούν τα «κομμένα» - Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Breaking

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Αναστέλλονται για ένα μήνα οι μειώσεις στις συντάξεις χηρείας – Πότε θα επιστραφούν τα «κομμένα»

 


Μετά το φιάσκο με τις μειώσεις στις συντάξεις χηρείας και τις προφάσεις εν αμαρτίες του e-ΕΦΚΑ, το υπουργείο τα «μαζεύει» άρον-άρον, αναστέλλοντας για ένα μήνα(!) τις μειώσεις.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπ. Εργασίας, «αναστέλλονται για ένα μήνα οι μειώσεις στις συντάξεις χηρείας που προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 12 του Ν. 4387/16 περί επιζώντων συζύγων, όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν. 4611/19 της προηγούμενης κυβέρνησης.

Οι συνταξιούχοι που διαπίστωσαν περικοπή στη σύνταξή τους θα πρέπει να προσκομίσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου 2021 τη σχετική υπεύθυνη δήλωση στο αρμόδιο υποκατάστημα στο οποίο ανήκουν. 

Τα ποσά που παρακρατήθηκαν από τις συντάξεις χηρείας του Ιουνίου 2021 κατ’ εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων θα επιστραφούν στους λογαριασμούς των συνταξιούχων από τον e-ΕΦΚΑ μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Για το θέμα αυτό θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση από τον e-ΕΦΚΑ».

https://www.asfalistiko.gr


Pages