ΕΑΑΛΣ Ενημέρωση: Στη ΒτΕ από χτες το σ/ν του ΥΠΑΜ - Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Breaking

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

ΕΑΑΛΣ Ενημέρωση: Στη ΒτΕ από χτες το σ/ν του ΥΠΑΜ


Κατατέθηκε χθες 13.1.2023 στη Βουλή των Ελλήνων το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις».  


Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, το νομοσχέδιο θα εξετασθεί πρώτα (17.1.2023) από τη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και μετά θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για τελική ψήφιση. 


Επισημαίνεται ότι το επίμαχο άρθρο 35, που αφορά στην κατάργηση των κρατήσεων του ν. 4093/12 αναδρομικά από 1.1.2022, παρέμεινε ως είχε αρχικά προταθεί.


Φαίνεται ότι η αντίδραση που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης στην προταθείσα ημερομηνία αναδρομικής εφαρμογής της κατάργησης (1.1.2022) δεν έφερε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.  


Υπενθυμίζεται ότι το Δ.Σ της ΕΑΑΛΣ στις 21.12.2022 τοποθετήθηκε επίσημα με δημόσια γραπτή παρέμβασή της κατά το στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης και ζήτησε η αναδρομικότητα της κατάργησης να ισχύσει από επιβολής του καταργούμενου μέτρου (δηλ. από το 2012).  


Τέλος, γνωστοποιείται ότι από το Δ.Σ. της ΕΑΑΛΣ η διεκδίκηση της μέγιστης αναδρομικότητας της κατάργησης θα συνεχισθεί και κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου από το Κοινοβούλιο._Pages