ΕΑΑΛΣ Ανακοίνωση: Φορολογημένες «στην πηγή» οι επιστρεπτέες κρατήσεις του ν. 4093/12 - Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Breaking

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

ΕΑΑΛΣ Ανακοίνωση: Φορολογημένες «στην πηγή» οι επιστρεπτέες κρατήσεις του ν. 4093/12

Είναι γνωστό ότι η ΕΑΑΛΣ στις 10.2.2023 σε γραπτή παρέμβασή της προς τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Α. Βεσυρόπουλο, ζήτησε είτε την απαλλαγή είτε την αυτοτελή φορολόγηση των αναδρομικών μας στην πηγή μέχρι ποσοστού 20% και με έτος αναφοράς το 2023 (βλ. ανάρτηση με τίτλο «ΕΑΑΛΣ: Παρέμβαση στο ΥΠΟΙΚ για την απόδοση και φορολόγηση αναδρομικών ν. 4093/12»).


Επίσης, όπως σας γνωστοποιήσαμε πρόσφατα, το γραφείο του κ. Υφυπουργού ανέθεσε την επεξεργασία του αιτήματός μας στην καθ’ ύλην αρμόδια Διεύθυνση Φορολογικής Πολιτικής του ΥΠΟΙΚ.


Σήμερα (9 Μαρτίου 2023), από έγκυρη πηγή υψηλής αξιοπιστίας, μαθαίνουμε και σας ενημερώνουμε ότι το ΥΠΟΙΚ έκανε αποδεκτή την παρέμβαση της Ε.Α.Α.Λ.Σ. (ως και άλλες παρόμοιες από διάφορους συλλογικούς φορείς και πολιτικές παρατάξεις), με αποτέλεσμα τα αναδρομικά, που λόγω κατάργησης των κρατήσεων του ν. 4093 /2012 με το άρθρο 34 του ν. 5018/2023, θα επιστραφούν από το ΜΤΝ (μάλλον τον Απρίλιο), κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν φορολογηθεί με 20% στην πηγή και, έτσι, δεν θα υπάρχει ούτε υποχρέωση υποβολής συμπληρωματικών φορολογικών δηλώσεων, ούτε επιπλέον φορολόγησή τους.


Από την πλευρά της Διοίκησης Ε.Α.Α.Λ.Σ., χαιρετίζουμε αυτή την εξέλιξη και εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την αποδοχή του αιτήματός της από το ΥΠΟΙΚ, που αναμφισβήτητα δικαιώνει και ωφελεί τα χιλιάδες μέλη της._

Pages