Νέος Διευθυντής της Υπηρεσίας Μουσικής Λ.Σ. ο Αντιπλοίαρχος ΛΣ Νίκος ΜΠΑΝΟΣ - Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Breaking

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Νέος Διευθυντής της Υπηρεσίας Μουσικής Λ.Σ. ο Αντιπλοίαρχος ΛΣ Νίκος ΜΠΑΝΟΣ

Τα νέα του καθήκοντα ως Διευθυντής της Υπηρεσίας Μουσικής Λ.Σ. ανέλαβε από τις 20/02/2023 ο Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΜΠΑΝΟΣ Νικόλαος,  παραλαμβάνοντας από τον Πλοίαρχο Λ.Σ. ΒΡΕΤΤΟ Γεώργιο την συνέχεια του έργου της υπηρεσίας  με σκοπό την προβολή του σώματος.

Ο Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΜΠΑΝΟΣ Νικόλαος γεννήθηκε κ μεγάλωσε στην Αθήνα και κατατάχθηκε  το 1988 στη Σ.Δ.Υ.Λ.Σ. με την ειδικότητα του Μουσικού.  

Στην Υ.Μ. έχει υπηρετήσει ως κορυφαίος εκτελεστής κλαρινέτου, επικεφαλής τμημάτων και Τμηματάρχης  Α΄.  Σπούδασε κλαρινέτο στο Εθνικό Ωδείο στην τάξη του Θεόδωρου Παρασκευόπουλου και αποφοίτησε το 1997 παίρνοντας το δίπλωμα του με ‘’Άριστα παμψηφεί ‘’ και το Β’ βραβείο.  Επίσης σπούδασε Θεωρητικά και πήρε πτυχίο Αρμονίας με Άριστα  και  Ενοργάνωσης Πνευστών οργάνων επίσης με Άριστα.  

Συμμετείχε σε σεμινάρια κλαρινέτου με τους Michel Arrignon & Walter Boykens. Από το 2001 ως το 2011 εργάστηκε ως βασικό  μέλος της ορχήστρας της παιδικής σκηνής καθώς και της οπερέτας  της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.  

Επίσης έχει συνεργαστεί με την Πρότυπη Ορχήστρα Δωματίου Αθηνών, την Ορχήστρα Sinfonietta  Αθηνών και την ορχήστρα της Όπερας Δωματίου Αθηνών.  Ο νέος μαέστρος μας έχει λάβει μέρος σε Φεστιβάλ μουσικής δωματίου στην Δανία, καθώς και σε κύκλο συναυλιών στην Αγγλία.  Επίσης με διάφορα σύνολα έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στην Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής, Γκαίτε, Παρνασσός κ.α.), καθώς και στην επαρχία.  

Από το 1997,όπου τελείωσε τις σπουδές του στο κλαρινέτο έχει διδάξει Kλαρινέτο,  και Μουσική Δωματίου σε διάφορα Ωδεία της Αθήνας, όπως Εθνικό Ωδείο (κεντρικό) και παραρτήματα (Βριλησσίων, Μενιδίου , Αμαρουσίου , Περιστερίου, Ηλιούπολης κ.α.), στο Ελληνικό Ωδείο, παράρτημα βορείων προαστίων, Δημοτικό Ωδείο Ασπροπύργου καθώς και Ενοργάνωση Πνευστών Οργάνων.  

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο νέος Μαέστρος του Λ.Σ. είχε αναλάβει τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης της Ε.Α.Α.Λ.Σ. για την τελετή απονομής βραβείων 2023 και κοπής Βασιλόπιτας 2023, που πραγματοποιήθηκε στις 28.1.2023 στο αίθριο του 5ου ορόφου του ΥΝΑΝΠ/Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.   

1
2
3
4

 5

6


ΠΗΓΗ:   Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος (symels.gr)

Pages