Όλοι οι συνταξιούχοι θα λάβουν αναδρομικά - Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Breaking

Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Όλοι οι συνταξιούχοι θα λάβουν αναδρομικά


Όλοι οι συνταξιούχοι θα πληρωθούν τα αναδρομικά του 11μήνου 2015-2016, είτε έχουν δικαιωθεί δικαστικά, είτε δεν προσέφυγαν καν.

Η κυβέρνηση ενέδωσε στις μεγάλες πιέσεις των συνταξιούχων, που στην κυριολεξία ένιωθαν ριγμένοι, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κατά τη διάρκεια των μνημονίων κράτησαν όρθια την ελληνική κοινωνία.


Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά όλους τους συνταξιούχους και το ποσό που θα απαιτηθεί ανέρχεται στα € 2,5 δισεκατομμύρια και η αποπληρωμή τους θα γίνει σε τρεις δόσεις εντός του 2024.  Το ποσό που θα λάβουν οι συνταξιούχοι κυμαίνεται από €800-€3.000.


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η "60+" από την πρώτη μέρα της έκδοσής της ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο Αλέξης Μητρόπουλος είχε αρθρογραφήσει επ' αυτού.  Οπότε λογικά νιώθουμε όλοι δικαιωμένοι από τη θετική εξέλιξη.


Κι άλλες παρεμβάσεις

Όμως το 2024 θα υπάρξουν κι άλλες θετικές παρεμβάσεις.  Κατ' αρχάς η αύξηση στις συντάξεις θα είναι μόνιμη.  Και ήδη προς ώρας καθορίζεται στο 4%.  Επίσης θα υπάρξει και νέο επίδομα προσωπικής διαφοράς για όλους όσοι δεν θα δουν στους λογαριασμούς τους την αύξηση.


Παράλληλα, βάσει των ίδιων δηλώσεων, σχεδιάζεται κατάργηση κάθε συμμετοχής στα φάρμακα για τους συνταξιούχους οι οποίοι έχασαν το ΕΚΑΣ κατά την περίοδο 2016-2019.  Πρόκειται για την τρίτη παρέμβαση.


Όπως αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Εργασίας οι παραπάνω δεν είναι οι μόνες παρεμβάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι.  Βρίσκονται επίσης παρεμβάσεις όπως η μείωση των εισφορών αλληλεγγύης συνταξιούχων με τις οποίες βαρύνονται οι κύριες συντάξεις άνω των €1.400.  Οι εν λόγω εισφορές είναι κλιμακωτές και ξεκινούν από το 3% για να φτάσουν στο 14%.


Στο τραπέζι, επίσης, βρίσκεται η μείωση των εισφορών υγείας σε όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις.  Εκείνο το οποίο βρίσκεται υπό διερεύνηση είναι μια μείωση των εισφορών υγείας στις κύριες συντάξεις κατά 1 μονάδα.  Επίσης εξετάζεται το σενάριο να καταργηθεί η εισφορά 6% στις επικουρικές συντάξεις.


ΠΗΓΗ:  60+ (έντυπη έκδοση)

Pages