Φόρος Εισοδήματος 2023: Εκτύπωση Βεβαιώσεων Αποδοχών - Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Breaking

Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Φόρος Εισοδήματος 2023: Εκτύπωση Βεβαιώσεων ΑποδοχώνΜέσω της πλατφόρμας "Υπηρεσία Υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων" (https://www1.aade.gr/webtax/incomefp/year2023/income/e1/index.jsp) μπορείτε να υποβάλετε:

- την αρχική εκπρόθεσμη ή εμπρόθεσμη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τα φορολογικά έτη 2017 και εφεξής.

- την τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τα φορολογικά έτη 2015 και εφεξής.

- το έντυπο Ε2 (αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας).

- το έντυπο Ε3 (κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα).

Επίσης, μπορείτε να εκτυπώσετε τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός σας και τα αντίστοιχα Εκκαθαριστικά Σημειώματα/Πράξεις Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου για τα οικονομικά έτη 2003 και εφεξής.


Προσυμπλήρωση εντύπου Ε3

Από το φορολογικό έτος 2022 και εφεξής, εμφανίζονται προσυμπληρωμένες οι κατηγορίες εσόδων και εξόδων βάσει των δεδομένων που έχουν διαβιβαστεί και χαρακτηριστεί στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA.  Τα προσυμπληρωμένα ποσά δύνανται να τροποποιούνται από τον φορολογούμενο.


Ειδικότερα, για να εκτυπώσετε την ετήσια βεβαίωση σύνταξης, εισέρχεστε στο taxis πατώντας ΕΔΩ: https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/index.jsp και στη συνέχεια, αφού επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας, κάνοντας κλικ στο [Ενημέρωση Εισοδημάτων-Δαπανών Υπόχρεου] εκτυπώνετε την ετήσια βεβαίωση αποδοχών (σύνταξης) όπως στη φωτό της ανάρτησης.

Εναλλακτικά μπορείτε να εισέρχεστε απευθείας ΕΔΩ (πλατφόρμα Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους) πληκτρολογώντας τον κωδικό πρόσβασης μοναδικής σύνδεσης (κωδικός πρόσβασης στο TAXISNET: Όνομα χρήστη/username - Κωδικός πρόσβασης/password), επιλέγετε το πεδίο ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ και εκτυπώνετε την ετήσια βεβαίωση αποδοχών (ή συντάξεων).


Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2022, εκπνέει την 30η Ιουνίου 2023._

Pages