Πνίγουν οι Λιμενικοί μετανάστες; - Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Breaking

Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Πνίγουν οι Λιμενικοί μετανάστες;

 


Θυμηδία αλλά ταυτόχρονα και οργή έχουν προκαλέσει στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού Παιδείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ   κ. Φίλη σε τηλεοπτικό σταθμό ότι οι άνδρες του Λιμενικού -όχι στο συνολό τους- διενεργούν  push backs  στο Αιγαίο με αποτέλεσμα να πνίγονται άνθρωποι (παράτυποι μετανάστες)… Νωρίτερα σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αναφέρει «….Οι καταγγελίες για push backs δηλαδή για πνιγμούς στο Αιγαίο….»

Για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών για τα   παραπάνω παρατίθεται  ο σχετικός σύνδεσμος με απόσπασμα της σχετικής συζήτησης σε τηλεοπτικό σταθμό: https://www.youtube.com/watch?v=Yvd66p4CbXE

Έτσι ούτε λίγο, ούτε πολύ ο κ. Φίλης ισχυρίζεται ότι το Λιμενικό Σώμα, που είναι στρατιωτικά οργανωμένο, λειτουργεί υπό συνθήκες διάλυσης, όταν  αντιμετωπίζει περιστατικά μη νόμιμης εισόδου μεταναστών στα Ανατολικά θαλάσσια σύνορα της χώρας μας.

Δηλαδή σε αυτήν την περίπτωση έχουμε  κάποια  στελέχη του Λιμενικού που υπακούν  και κάποια άλλα που δεν υπακούν  στις εντολές των ανωτέρων τους και της ηγεσίας του Σώματος.

Δηλαδή έχουμε ένα Σώμα που στα θέματα του μεταναστευτικού λειτουργεί όχι συντεταγμένα αλλά το κάθε στέλεχός του  κάνει ό,τι του αρέσει, ανάλογα  με τα πιστεύω του ή την «καλοσύνη» του.

Μην τρομάζετε. Δεν πάσχει το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ από διπολική διαταραχή.

Βλέπετε, εκλογές ενόψει….. Οι καλοί -οι δυνητικοί ψηφοφόροι μας- και οι κακοί είναι από τους άλλους, οι μη ψηφοφόροι μας. Οι δεύτεροι είναι αυτοί που κάνουν το κακό.

Οι αριθμοί όμως διαψεύδουν τον κ. Φίλη και κάθε άλλον θιασώτη της θεωρίας, ότι η φύλαξη των συνόρων οδηγεί σε αύξηση των περιστατικών πνιγμών παράτυπων μεταναστών.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία  της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες, των Ελληνικών Υπηρεσιών αλλά και από δημοσιεύματα του Ελληνικού Τύπου και ξένου τύπου προκύπτει ότι:

Α. ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ (2015 έως 6-2019)

α)Την περίοδο διακυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Μεσόγειο (θαλάσσιες περιοχές Τουρκίας, Ελλάδας και Κύπρου) έχασαν την ζωή τους στη θάλασσα 1.509 παράτυποι μετανάστες- πρόσφυγες, δηλαδή είχαμε ετησίως κατά μ.ο.  335,3 απώλειες.

β)  Στην θαλάσσια περιοχή ευθύνης της Ελλάδας (σύμφωνα με  στοιχεία του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ) την ίδια περίοδο  έχασαν την ζωή τους 653 παράτυποι μετανάστες- πρόσφυγες, δηλαδή είχαμε ετησίως κατά μ.ο. 145,1 απώλειες.

Β. ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (7-2019 έως 6-2022)

α) Την περίοδο διακυβέρνησης  από την παρούσα Κυβέρνηση  στην Ανατολική Μεσόγειο (θαλάσσιες περιοχές Τουρκίας, Ελλάδας και Κύπρου) έχασαν την ζωή τους στη θάλασσα 315 παράτυποι μετανάστες, δηλαδή είχαμε ετησίως κατά μ.ο.  90 απώλειες.

β)  Στην θαλάσσια περιοχή ευθύνης της Ελλάδας (σύμφωνα με  στοιχεία του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ) την ίδια περίοδο  έχασαν την ζωή τους 126 παράτυποι μετανάστες, δηλαδή είχαμε ετησίως κατά μ.ο. 36 απώλειες.

Συμπερασματικά και με λίγα λόγια την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπου υποτίθεται δεν γίνονταν push backs είχαμε στην Ανατολική Μεσόγειο ετησίως κατά μ.ο 245,3 περισσότερους πνιγμούς (σχεδόν τετραπλάσιο σε αριθμό)  από την περίοδο διακυβέρνησης από την σημερινή κυβέρνηση, η οποία κατά τον ΣΥΡΙΖΑ  κάνει push backs.

Αντίστοιχα στην περιοχή ευθύνης SAR της χώρας μας (σύμφωνα με  στοιχεία του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ)  την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαμε κατά μ.ο. ετησίως 109 περισσότερους πνιγμούς (τετραπλάσιο σε αριθμό) από  την περίοδο διακυβέρνησης από την παρούσα  κυβέρνηση.

Συνεπώς η πολιτική ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα ήταν αυτή που οδήγησε σε εκατόμβες αθώων θυμάτων μεταναστών. Η θάλασσα πνίγει και όχι οι Λιμενικοί.  Η φύλαξη των συνόρων προλαμβάνει τις εκατόμβες θυμάτων. Εκτός και εάν ορισμένοι επιμένουν ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα…

Αυτή είναι η πραγματικότητα και κανείς δεν έχει  δικαίωμα να χρησιμοποιεί το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ για την εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων. Κάποιοι άλλοι στο παρελθόν είχαν επιχειρήσει κάτι ανάλογο και την ώρα της κρίσης από τον ελληνικό λαό έλαβαν την κατάλληλη απάντηση.

Το κυριότερο από όλα τα παραπάνω, αποτελεί το γεγονός ότι αποτελεί κατάντια για τον πολιτικό βίο της χώρας  να γίνεται αντιπαράθεση μεταξύ των μεγάλων κομμάτων για το σε ποιανού την θητεία πνίγηκαν, κάηκαν,  κ.ο.κ. περισσότεροι άνθρωποί. Και την κύρια ευθύνη την φέρει όποιος ανοίγει τον χορό πρώτος.

 

ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Πνιγμοί παράτυπων μεταναστών  Ανατολική Μεσόγειο (περιοχές ευθύνης Τουρκίας, Ελλάδας και Κύπρου)*1Πνιγμοί παράτυπων μεταναστών  περιοχή ευθύνης SAR Ελλάδος

 

ΕΤΟΣΠΝΙΓΜΟΙΕΤΗΣΙΩΣ Μ.ΟΠΝΙΓΜΟΙΕΤΗΣΙΩΣ Μ.Ο
2015804 

 

 

335,3

424 

 

 

145,1

2016434178
20176222
201817419
Έως 6-20193510
Α. ΜΕΡ. ΣΥΝΟΛΟ1.509653
Από 7-201936 

 

90

11 

 

36

202010412
202111195
Έως 6-20226408
Β. ΜΕΡ. ΣΥΝΟΛΟ315126
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ1.824 779 

 

* 1 Μερικοί «αναλυτές» αποκρύπτουν ότι τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας και Ε.Ε. που  αναφέρονται σε πνιγμούς στην Ανατολική Μεσόγειο περιλαμβάνουν  και την Τουρκία και την Κύπρο, με αποτέλεσμα να χρεώνουν τους πνιγμούς μόνο στο Ελληνικό Λιμενικό.

*2 Κάποιοι «ανθρωπιστές» επίσης λαμβάνουν υπόψη τους τα στοιχεία για την Ανατολική Μεσόγειο τα οποία τα χρεώνουν όλα στην Ελλάδα και προσπαθούν να αποδείξουν ότι ποσοστιαία η αναλογία εισερχομένων στην χώρα σε σχέση με τους πνιγμούς είναι μεγαλύτερη στον χρόνο που κυβερνά η παρούσα κυβέρνηση.

Έτσι με τα στοιχεία που οι ίδιοι χρησιμοποιούν και με τα δημιουργικά  μαθηματικά που εξυπηρετούν κομματικές σκοπιμότητες, μάθαμε ότι οι 315 πνιγμοί είναι περισσότεροι από τους 1.509!!! Άλλωστε και αλλιώς να ήταν, τι είναι 1.194 περισσότεροι πνιγμένοι άνθρωποι, μπροστά στην εξυπηρέτηση της λογικής της υπεροχής των ποσοστών; Έτσι πάντα γίνεται όταν οι απόλυτοι αριθμοί δεν μας κάνουν τα χατήρια…

 

ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΗΓΕΣ:

  1. hcg.gr
  2. data.unhcr.org
  3. statista.com

4.https://refugeeobservatory.aegean.gr/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B5%CF%82-%CE%BF-%CE%BD-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82

  1. 5. https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/nautilia/metanastes-se-etimotita-gia-neo-kima-mesa-sto-kalokeri/
  2. 6. https://www.militaire.gr/metanastes-kai-pnigmoi-sto-aigaio-ti-lene-oi-arithmoi-toy-oie-gia-tin-roi-pros-ellada/

Pages