Νωρίτερα οι συντάξεις Μαρτίου: 22-24 Φεβρουάριου οι καταβολές με αναδρομικά την αύξηση Ιανουάριου - Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Breaking

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Νωρίτερα οι συντάξεις Μαρτίου: 22-24 Φεβρουάριου οι καταβολές με αναδρομικά την αύξηση Ιανουάριου

Ανάσα για χιλιάδες συνταξιούχους  φέρνει το πέρασμα του Φεβρουάριου, καθώς οι συντάξεις Μαρτίου 2023 θα πληρωθούν νωρίτερα λόγω της αργίας της Καθαράς Δευτέρας, αλλά θα φέρουν και τα αναδρομικά.  Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η καταβολή των συντάξεων για τον μήνα Μάρτιο έχει προταθεί να γίνει στις 22 Φεβρουάριου και θα ολοκληρωθεί στις 24 Φεβρουάριου.  Στα ποσά των συντάξεων Μαρτίου θα περιλαμβάνεται και αναδρομικά το ποσό που αντιστοιχεί στην αύξηση 7,75% για τον μήνα Ιανουάριο που δεν έχει πληρωθεί.  


Για παράδειγμα, ένας συνταξιούχος που λαμβάνει τον μήνα 850 ευρώ με την αύξηση του 7,75%, το μηνιαίο όφελος που θα έχει θα είναι περίπου 66 ευρώ, ενώ το ετήσιο 792 ευρώ.  Άρα, με τη σύνταξη Μαρτίου θα λάβει άλλα 66 ευρώ την αύξηση του Ιανουάριου.  


Οι ημερομηνίες πληρωμών

Την Τετάρτη 22 Φεβρουάριου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, NAT, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.  


Την Πέμπτη 23 Φεβρουάριου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΠΣΟ.ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που το ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9.  


Την Παρασκευή 24 Φεβρουάριου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8.

 

ΠΗΓΗ: Μακελειό (έντυπη έκδοση)

Pages