ΕΑΑΛΣ Ενημέρωση: Αυξάνονται τα μερίσματα του Μ.Τ.Ν. - Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Breaking

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

ΕΑΑΛΣ Ενημέρωση: Αυξάνονται τα μερίσματα του Μ.Τ.Ν.

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι, υπερψηφίστηκε χθες βράδυ κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις».


Η ΕΑΑΛΣ, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα με συνεχείς παρεμβάσεις της αλλά και με συμμετοχή της στη διαδικασία ακρόασης φορέων στη Βουλή, ζήτησε την επέκταση της αναδρομικής κατάργησης των αντισυνταγματικών μειώσεων του ν. 4093/2012 στα μερίσματα μας.  Αποτέλεσμα αυτών ήταν η κατά ένα χρόνο επέκταση της αναδρομικότητας (από 1/1/2022 σε 1/1/2021).


Περαιτέρω γνωστοποιείται ότι, οι αυξήσεις των μερισμάτων (ΜΤΝ & ΕΚΟΕΜΝ) λόγω κατάργησης των μειώσεων του ν. 4093/2012, (πρώην άρθρο 35, πλέον 34 ψηφισμένου νόμου), θα «εμφανισθούν» στα ενημερωτικά σημειώματα καταβολής μερισμάτων (ΜΤΝ & ΕΚΟΕΜΝ) τέλη Μαρτίου 2023. 


Επίσης, πληροφορηθήκαμε ότι μετά τη δημοσίευση του ψηφισθέντος νόμου, θα διευκρινισθεί το χρονοδιάγραμμα αναδρομικής (από 1/1/2021) επιστροφής τους στους παλαιούς μερισματούχους. 


Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, της εκταμίευσης των αναδρομικών στους δικαιούχους θα προηγηθεί αναμόρφωση Προϋπολογισμού από το Δ.Σ. του Μ.Τ.Ν., περί τα τέλη Απριλίου ή το αργότερο Μαΐου 2023.


Τέλος, όπως μας γνωστοποιήθηκε, το ΜΤΝ έχει προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να ανταποκριθεί πλήρως στην εκταμίευση των αναδρομικών, ανεξάρτητα από το χρονοδιάγραμμα επιστροφής που θα επιλεγεί._

Pages