Βίντεο για viral - Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Breaking

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Βίντεο για viral

 

Γράφει ο Λάμπρος Καλαρρύτης

Το βίντεο με την παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό και την αντίδραση του ελληνικού πληρώματος ήρθε στην κατάλληλη στιγμή.  Το συγκεκριμένο οπτικό υλικό λειτουργεί ευεργετικά διότι, σε περίοδο έξαρσης των επιθετικών τουρκικών ενεργειών απέναντι μας, όλοι έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τι συμβαίνει καθημερινά στα ελληνικά σύνορα, εν προκειμένω στα θαλάσσια, αλλά το ίδιο γίνεται σε ξηρά και αέρα.

Για τον εθνικό εναέριο χώρο, η υπενθύμιση ήρθε με τον πιο δραματικό τρόπο, με την απόλυτη τραγωδία, την απώλεια δύο νεαρών πιλότων.  Δεν έχει σημασία ότι το δυστύχημα συνέβη σε άσκηση και όχι σε αερομαχία.  Ουδόλως μετριάζει το μέγεθος της θυσίας.  Είναι το τίμημα για να διαθέτουμε τους καλύτερους πιλότους στον κόσμο και το στατιστικό επακόλουθο ενός ακήρυκτου πλην πραγματικού πολέμου.  Το «εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις», η Πολεμική Αεροπορία το κάνει καθημερινή πράξη.  Σε ό,τι αφορά το βίντεο με τους λιμενικούς και οι πλέον αδιάφοροι αντιλαμβάνονται ότι όταν κάποιοι κάνουν μπάνια στις παραλίες του Αιγαίου και πίνουν ποτάρες στα νησιά, κάποιοι άλλοι, σε πολύ κοντινές θάλασσες, ναυμαχούν νυχθημερόν με τους Τούρκους.  «Παίζουν» με τα μποφόρ και τα εκατοστά της «επακούμβησης», αποφεύγουν διεμβολισμούς, αποτρέπουν τα χειρότερα και φυλούν τα σύνορα από τους Τούρκους, δίχως να έχουν το ελεύθερο να κάνουν αυτό που μπορούν και πολύ θα ήθελαν.  Να τους στείλουν στον πυθμένα του Αιγαίου.  Αυτό που αποτυπώνεται στο βίντεο με τους Έλληνες λιμενικούς και τους θρασύδειλους Τούρκους θα έπρεπε να είναι κοινό κτήμα και σε δημόσια γνώση, όχι όμως κατά τύχη όπως έγινε τώρα.  Αλλά οργανωμένα, επικοινωνιακά και σχεδιασμένα για εσωτερική και διεθνή πληροφόρηση.  Viral θα πρέπει να τα κάνουμε, στο πλαίσιο μίας στοχευμένης καμπάνιας.

Είναι χρήσιμο και παιδευτικό την επόμενη φορά που ένας Έλληνας, είτε «ντόπιος» είτε ομογενής, επιβιβαστεί στο πλοίο για κάποιο νησί να ανακαλεί τέτοιες εικόνες.  Και να γνωρίζει ότι σε λίγα χιλιόμετρα απόσταση από το beach bar που απολαμβάνει το mojito του, κάποιος, κρατώντας επιδέξια το πηδάλιο, κάνει ελιγμούς «χορεύοντας» τους Τούρκους και κάποιοι στο κατάστρωμα έχουν οπλίσει και κραδαίνουν το αυτόματο φωνάζοντας στον απέναντι, «έλα πιο κοντά να σου πω κάτι».  Ακόμα καλύτερα να το γνωρίζουν οι ξένοι τουρίστες.  Θα εκτιμήσουν περισσότερο τα ελληνικά νησιά.


Πηγή: ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ (έντυπη έκδοση)

Pages