Στήριξη σε 72 παιδιά πεσόντων ένστολων από τη Βουλή - Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Breaking

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Στήριξη σε 72 παιδιά πεσόντων ένστολων από τη Βουλή

 


Και φέτος το ελληνικό Κοινοβούλιο αποφάσισε την έμπρακτη στήριξη των παιδιών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.  


Με απόφαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα διατίθεται κατά το 2023 για τη στήριξη 72 παιδιών 43 συνολικά πεσόντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας το ποσόν των 625.750 ευρώ.  Πρόκειται για παιδιά που είναι ακόμη ανήλικα σπουδάζουν.  


Με αυτή την ενέργεια, εξαιρετικά υψηλού συμβολισμού, Βουλή των Ελλήνων τιμά έμπρακτα τη μνήμη εκείνων που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας με αυτοθυσία το λειτούργημά τους και την πατρίδα μας, καθώς οι οικογένειες που άφησαν πίσω τους είναι σαφές πως χρειάζονται στήριξη.  


Στο πλευρό τους

Σημειωτέον πως Βουλή εδώ και πάνω από 10 χρόνια παραμένει με αυτό τον τρόπο σταθερά στο πλευρό των οικογενειών όλων όσοι έπεσαν για την πατρίδα.  Εξάλλου, υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση της Ολομέλειας, η οποία προβλέπει την «υιοθεσία», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος.  


Αυτή η απόφαση ελήφθη το 2010, επί προεδρίας Φίλιππου Πετσάλνικου. Βάσει αυτής, όλα τα παιδιά των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος αντρών των Ενόπλων Δυνάμεων «υιοθετούνται» από τη Βουλή.  


Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το Κοινοβούλιο αναλαμβάνει κάθε χρόνο την κάλυψη των εξόδων των παιδιών: Καταβάλλεται κάθε χρόνο ένα ποσό για τα ανήλικα τέκνα μέχρι την ενηλικίωσή τους και σε περίπτωση που αυτά επιθυμούν να σπουδάσουν μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους.


ΠΗΓΗ: https://www.komotinipress.gr/i-vouli-ton-ellinon-stirizi-ta-pedia-pesonton-stelexon-ton-enoplon-dinameon-ke-ton-somaton-asfalias/

Pages