Συνταξιούχοι: Όλα για τις προσαυξήσεις, την παράλληλη απασχόληση και τη διαδοχική ασφάλιση - Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Breaking

Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Συνταξιούχοι: Όλα για τις προσαυξήσεις, την παράλληλη απασχόληση και τη διαδοχική ασφάλιση

Ξεμπλοκάρει, σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, η διαδικασία και λειτουργεί το λογισμικό για τον υπολογισμό της σύνταξης για τους δικαιούχους σύνταξης με παράλληλη ασφάλιση, ή τους διπλοασφαλισμένους. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, οι εκκρεμότητες αυτές υπολογίζονται σε 12.000, είπε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος Γιάννης Μαυρωνάς.

Αφορά συνταξιούχους που λαμβάνουν κανονικά τη μία τους σύνταξη αλλά δεν έχει υπολογιστεί ολόκληρος ο ασφαλιστικός τους βίος από παράλληλα και διαδοχική ασφάλιση.

  • Στόχος του e-ΕΦΚΑ είναι μέχρι το τέλος του Ιούνιου όλες οι περιπτώσεις αυτές να έχουν εκκαθαριστεί, είπε.
  • Το στοίχημα είναι να γίνει η προσαύξηση, αλλά και να υπολογιστεί το ύψος των οφειλόμενων αναδρομικών.

Για το θέμα των εκκρεμών εφάπαξ που αγγίζουν τις 5.000 στο Δημόσιο, είπε ότι διαρρέεται από τον ΕΦΚΑ ότι θα δοθούν άμεσα. Ο μέσος όρος των οφειλόμενων ποσών ανά δικαιούχο είναι 13. 285 ευρώ.

Όσον αφορά στην διαδοχική ασφάλιση στο Δημόσιο και τις πολλές ενστάσεις που έχουν κατατεθεί, το ζήτημα που έχει προκύψει είναι ότι το σύστημα fast track που εφαρμόζεται μπορεί να «διαβάσει» μόνο τα στοιχεία που είναι αναρτημένα στα ηλεκτρονικά συστήματα απεικόνισης ασφάλισης και από εκεί μόνο να πάρει πληροφορίες.    

  • Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να λύσει υπηρεσιακά ο ίδιος ο ΕΚΦΑ και να μην ταλαιπωρεί αναίτια τους ασφαλισμένους, υπογράμμισε.
  • Αυτή τη στιγμή εξετάζονται οι ενστάσεις που έχουν γίνει έως τον Αύγουστο του 2022, οπότε θα έχουμε πολλές καθυστερήσεις ακόμα, είπε.

ΠΗΓΗ: Συνταξιούχοι: Όλα για τις προσαυξήσεις, την παράλληλη απασχόληση και την διαδοχική ασφάλιση - ertnews.gr

Pages